راهنمای خرید مرطوب کننده پوست خشک و حساس

۱۴۰۰/۰۶/۰۶
زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

  اگر شما هم پوست خشک و حساسی دارید، حتما از علائمی چون خارش، قرمز شدن پوست و پوسته‌پوسته شدن آن رنج می‌برید. آب‌وهوای زمستانی، محصولات بی کیفیت بهداشتی و آرایشی هم در خشک شدن پوست و ایجاد علائم حساسیت بی تاثیر نیستند. پس چاره چیست؟ برای بهبود علائم خشکی و حساسیت پوست بهتر است...

 

اگر شما هم پوست خشک و حساسی دارید، حتما از علائمی چون خارش، قرمز شدن پوست و پوسته‌پوسته شدن آن رنج می‌برید. آب‌وهوای زمستانی، محصولات بی کیفیت بهداشتی و آرایشی هم در خشک شدن پوست و ایجاد علائم حساسیت بی تاثیر نیستند. پس چاره چیست؟

برای بهبود علائم خشکی و حساسیت پوست بهتر است از یک روتین مراقبتی ساده استفاده کنید. به این ترتیب پس از مدت کوتاهی پوست‌تان دوباره شفافیت و نرمی خود را به‌دست می‌آورد. ما در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه می‌توانید محصولی مناسب برای پوست خود خریداری کنید و یک روتین مراقبتی داشته باشید.

پوست خشک و حساس چه نوع پوستی است؟

بهتر است اول به سراغ آشنایی با این نوع پوست برویم و ببینیم اصلا به چه نوع پوستی خشک و حساس می‌گویند. ابتدا باید بدانید که شما در این موضوع تنها نیستید. درصد بالایی از مردم دارای پوست خشک و حساس هستند.

پوست خشک معمولا با حساس بودن همراه است؛ زیرا حفظ رطوبت داخل پوست با مشکل روبه‌رو می‌شود. در کل به پوست‌هایی حساس گفته می‌شود که دچار خارش، قرمزی، سوزش یا گزش می‌شوند. آنچه باعث بروز واکنش توسط پوست می‌شود می‌تواند پاسخ به محصولات بهداشتی و آرایشی کم‌کیفیت یا شرایط آب و هوایی باشد.

متخصصین پوست معتقدند که اگر علت خشکی و حساسیت پوست آلرژی و بیماری جدی نباشد، علت آن ممکن است خود شما باشید. تغییر مداوم محصولات مراقبت از پوست که حاوی مواد تحریک‌کننده هستند، می‌تواند علت خشکی و حساسیت پوست شما باشد.

استفاده از روش‌های درمانی مختلف برای جوانسازی پوست مانند لایه‌برداری و استفاده از محصولاتی حاوی مواد شیمیایی می‌تواند از دیگر علت‌های حساسیت پوست باشد. سعی کنید روش‌های مراقبت از پوست خود را بسیار ساده و با محصولات باکیفیت انجام دهید؛ در اینجا است که متوجه تغییرات بزرگی در پوست خود خواهید شد.

چگونه متوجه شویم پوست خشک و حساسی داریم؟

ابتدا باید بدانید که حساس بودن پوست تنها مختص به پوست‌های خشک نیست. تمام انواع پوست مانند خشک، معمولی، چرب و مختلط می‌توانند حساس باشند. پوست‌های حساس معمولاً خشک و بدون رطوبت کافی به نظر می‌رسند. در برخی از افراد هم علائم خاصی دیده نمی‌شود اما استفاده از برخی محصولات می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی برای پوست آن‌ها شود.

برای مثال ممکن است از یک محصول مراقبتی استفاده کنید و با علائم شدیدی مانند قرمزی طولانی مدت، بثورات پوستی، خارش، سوزش، تورم و پوسته پوسته شدن مواجه شوید. این علائم به شما نشان می‌دهند که پوست حساسی دارید.

تشخیص پوست حساس از پوست خشک ممکن است کار سختی باشد. زیرا این شرایط معمولاً در کنار یکدیگر رخ می‌دهند.

پوست‌های خشک مستعد حساسیت هستند و پوست‌های حساس اغلب خشک می‌شوند. این موضوع ممکن است تشخیص علت‌های زمینه‌ای و ارائه‌ی درمان مناسب را با مشکل روبه‌رو کند. اما آنچه اهمیت دارد این است که بدانید اگر پوست خشکی دارید، حتماً مشکل حساسیت هم به آن اضافه خواهد شد.

پاکسازی پوست خشک و حساس چگونه است؟

باکتری‌ها، سلول‌های مرده، چربی و آلودگی به صورت روزانه روی پوست شما تجمع می‌کند اگر می‌خواهید پوست سالمی داشته داشته باشید، بهتر است یک روتین مراقبتی برای تمیز کردن پوست خود قرار دهید. حتما صورت خود را هر شب بشویید. مسدود شدن منافذ پوست می‌تواند منجر به تحریک و التهاب در پوست شما شود.

اگر پوست خشک و حساسی دارید بهتر است روزانه یک بار صورت خود را کامل تمیز کنید. بهترین زمان برای شستشوی صورت پیش از خواب است. صورت خود را با یک پاک‌کننده‌ی ملایم و لوسیون‌های مخصوص پوست خشک که فاقد سدیم لوریل سولفات و صابون هستند بشویید.

این مواد شیمیایی باعث تحریک پوست شما و خشکی بیشتر آن می‌شوند. خوب است بدانید که مواد تشکیل‌دهنده‌ی صابون، ممکن است روغن‌های طبیعی را از روی پوست شما پاک کنند؛ حتی در مواردی که برندها ادعای تولید محصولات مخصوص پوست‌های حساس می‌کنند.

اگر از پاک‌کننده‌ی مناسب استفاده کنید دیگر پوست شما خشک نخواهد بود و می‌توانید نرمی پوست خود را احساس کنید. اگر بعد از شستشو احساس سفتی و خشکی روی پوست خود کردید، باید پاک‌کننده‌ی خود را عوض کنید و از محصولی مناسب‌تر استفاده کنید. علاوه‌بر سدیم لوریل سولفات‌ها از پاک‌کننده‌های معطر، الکل، پارابن و مواد ضد میکروبی مانند تریکولوزان‌ هم دوری کنید. ضد میکروب‌ها و رایحه‌ها خشکی پوست شما را بیشتر می‌کنند.

صورت خود را فقط با آب گرم بشویید. هرگز از آب داغ برای شستشوی صورت استفاده نکنید. همچنین باید دوش‌های طولانی مدت در زیر آب گرم را محدود کنید. باید بدانید که رطوبت بهترین دوست پوست خشک شما است و با بستن درب حمام می‌توانید هنگام دوش گرفتن میزان رطوبت پوست خود افزایش دهید.

سعی کنید از لوفا و لیف‌های زبر استفاده نکنید. همیشه صورت خود را به آرامی بشویید و با یک حوله نرم و پنبه‌ای صورتتان را خشک کنید. هرگز حوله را روی صورت خود فشار ندهید. سپس درحالی‌که هنوز پوست شما مرطوب است، از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. این باعث می‌شود رطوبت به خوبی به پوستتان نفوذ کند. هنگام صبح صورت خود را تنها با آب بشویید و دیگر از پاک‌کننده استفاده نکنید. تمیز کردن بیش از حد پوست خشکی آن را افزایش می‌دهد.

چگونه یک مرطوب کننده مناسب برای پوست خشک و حساس انتخاب کنیم؟

مرطوب‌کننده‌ها به سلول‌های پوست کمک می‌کنند رطوبت و آب را از درون پوست حفظ کنند. داشتن یک روتین مراقبتی از پوست اهمیت بسیاری دارد. مهم‌تر از آن این است که چه محصولی و با چه کیفیتی برای پوست خود استفاده می‌کنید. زیرا آنچه روی پوست خود قرار می‌دهید جذب بدن شما می‌شود.

انتخاب یک مرطوب‌کننده‌ی ملایم و فاقد مواد مضر در آبرسانی و سلامت پوست شما اهمیت زیادی دارد. در فاصله‌ی ۳ دقیقه پس از شستن صورت از مرطوب‌کننده استفاده کنید. شب‌ها پس از شستن کامل صورت و صبح‌ها پس از شستن صورت بدون مواد پاک‌کننده از مرطوب‌کننده استفاده کنید. توجه داشته باشید که اگر مرطوب‌کننده را روی پوست مرطوب استفاده کنید، تاثیر آن بیشتر خواهد بود.

هنگام شب از یک مرطوب‌کننده‌ی قوی‌تر به عنوان کرم شب استفاده کنید. سعی کنید به جای لوسیون از کرم یا روغن مناسب برای پوست خود استفاده کنید. گلیسیرین موجود در کرم‌ها آب را به سطح پوست می‌کشاند.

برخی از مواد ضد پیری مانند رتینول و اسید سالیسیلیک می‌توانند باعث تحریک پوست حساس شما شوند. بنابراین باید از مصرف آن‌ها خودداری کنید. یکی دیگر از مواردی که باعث تحریک پوست می‌شود عطرها هستند. پیش از آن که عطر را روی صورت خود بزنید، مقدار کمی از آن را روی مچ دست خود آزمایش کنید و با یک باند بپوشانید. اگر طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت واکنش منفی آلرژی زایی روی پوست خود مشاهده کردید از آن عطر روی صورت خود استفاده نکنید.

ممکن است در بازار مرطوب‌کننده‌هایی تحت عنوان «طبیعی» دیده باشید که حاوی عصاره‌های گیاهی و روغن‌های اساسی هستند. هنگام استفاده از این محصولات هم احتیاط لازم را به خرج دهید. زیرا ممکن است عوارض جانبی تحریک‌کننده‌ای داشته باشند که برای پوست خشک و حساس شما نتایج خوشایندی به دنبال نداشته باشد.

شی باترها که در کرم‌های صورت قرار دارند می‌توانند باعث تسکین و نرمی پوست خشک و حساس شوند. مواد دیگری مانند سدیم هیالورونات که در مرطوب‌کننده‌ها وجود دارند می‌توانند باعث تولید کلاژن و در نتیجه ترمیم خطوط ریز و جلوگیری از ایجاد خطوط جدید شوند.

استفاده‌ی هفتگی از ماسک صورت حاوی خاک رس باعث جذب مواد مغذی به پوست شما می‌شود. همچنین باعث نرمی و لطافت پوست‌تان خواهد شد. استفاده از بالم لب و شی باتر را پیش از استفاده از رژلب یا برق لب را بسیار توصیه می‌کنیم. یکی دیگر از مواردی که باید حتماً به خاطر داشته باشید نوشیدن آب کافی در طول روز است تا از داخل و خارج رطوبت کافی به پوست شما برساند.

چند نکته برای مراقبت از پوست خشک و حساس

پوست خشک و حساس را به راحتی می‌توانید درمان کنید. تنها کافی است بایدها و نبایدهای مراقبت از این نوع پوست را بدانید. قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت طولانی و بدون محافظ برای هیچ پوستی توصیه نمی‌شود. بسیاری از ضدآفتاب‌ها حاوی بنزوفنون و مواد دیگری هستند.

بهتر است پیش از قرار گرفتن در معرض نور خورشید از کرم‌های ضدآفتابی با spf ۱۵ تا ۳۰ استفاده کنید. این نوع ضدآفتاب‌ها روی پوست‌های حساس بسیار جوابگو هستند. از قرار گرفتن در اتاق‌هایی با تهویه‌ی هوا یا بیش از حد گرم خودداری کنید.

اگر در چنین شرایطی قرار می‌گیرید باید از مرطوب کننده‌های بیشتری استفاده کنید و مقدار زیادی آب بنوشید. در صورت نیاز در طول روز چند بار از مرطوب‌کننده استفاده کنید. در این بین نیازی به شستن صورت خود ندارید.

لایه‌برداری پوست و روش‌های درمانی که در سالن‌ها انجام می‌شوند ممکن است مشکلات پوستی شما را افزایش دهند. سعی کنید تا حد ممکن از لمس کردن صورت خودداری کنید. متخصصین پوست معتقد هستند لمس کردن صورت باعث انتقال باکتری‌ها، قارچ‌ها و حتی ویروس‌ها از طریق انگشتان به پوست شما می‌شود. در نتیجه باعث ایجاد تحریک و حساسیت خواهد شد.

هنگام استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و مواد آرایشی از تمیز بودن دست‌های خود اطمینان حاصل کنید. اگر قصد خرید لوازم آرایش دارید، مواد آرایشی را انتخاب کنید که بر پایه‌ی مواد معدنی هستند. این مواد منافذ پوست پوستی را مسدود نمی‌کنند و لطافت خاصی به پوست شما می‌بخشند.

سوالات و جواب‌ های رایج درباره مرطوب کننده های پوست خشک و حساس

راه درمان پوست های خشک و حساس چیست؟

پوست‌های حساس و خشک را می‌توانید به کمک رساندن رطوبت کافی به پوست درمان کنید. استفاده از کرم‌های یا پمادهای مرطوب‌کننده به مدت دو تا سه بار در روز می‌تواند رطوبت کافی را به پوست شما بازگرداند. همچنین از خشک شدن مجدد آن جلوگیری خواهد کرد. سعی کنید از یک مرطوب‌کننده‌ی بدون رایحه برای پوست حساس استفاده کنید.

چگونه رطوبت کافی را به پوست خشک و حساس بازگردانیم؟

سعی کنید به جای لوسیون از کرم‌ها یا روغن‌ها استفاده کنید. در طول روز آب کافی بنوشید، از شستشوی صورت با آب داغ خودداری کنید و کرم مرطوب کننده را روی پوست مرطوب استفاده کنید.

چه روش های درمانی برای درمان پوست خشک و حساس در خانه وجود دارد؟

برای شستشوی صورت از آب گرم استفاده کنید و زمان حمام کردن خود را محدود کنید. از صابون‌های خشک استفاده نکنید و بلافاصله بعد از استحمام از مرطوب‌کننده استفاده کنید. حوله‌ها و لیف‌هایی را انتخاب کنید که با پوست شما سازگار باشند و به آن‌ها آسیب نرساند.

 

 

استاندارد ملی

بارها این جمله را شنیده‌ایم که این کالا نشانه استاندارد دارد و خرید آن و استفاده از آن هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. استاندارد در لغت به معنی نظم، قاعده و قانون است اما در مفهوم دقیق‌تر و علمی‌تر به نظمی مبتنی بر نتایج ثابت گفته می‌شود که به صورت مقررات علمی و معتبر برای بهبود...

۱۴۰۲/۰۷/۲۳
1 دقیقه
ادامه مطلب

بایدها و نبایدهای شستشوی مو

شستن مو علاوه بر تمیزکردن موها، می‌تواند یک روش پیشگیرانه و حتی درمانی باشد. اگر می‌خواهید بدانید چگونه می‌توانید از شستشوی موی خود لذت ببرید بدون اینکه نگران آسیب دیدن آن باشید، این مقاله را بخوانید. بایدهای شامپو کردن مو نکته مهم: هرگز آب را به بطری اصلی شامپو، اضافه نکنید. این کار بسیار خطرناک...

۱۴۰۲/۰۱/۱۱
2 دقیقه
ادامه مطلب

هشت نکته برای خانه‌تکانی

اگر می‌خواهید کارهای خانه‌تکانی را برنامه‌ریزی کنید و یا احساس می‌کنید خانه‌تان شدیداً به مرتب کردن نیاز دارد، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را برای انجام سریع و مرتب کارهایتان بخوانید. شاید بهترین زمان برای شروع انجام مقدمات خانه‌تکانی، بهمن ماه باشد. انجام خانه‌تکانی به تنهایی کاری بسیار سخت و گاهی گیج‌کننده است. پس بهتر است...

۱۴۰۱/۱۱/۲۵
3 دقیقه
ادامه مطلب
مشاهده همه مقالات